Du har måske en god almindelig cykel, men du kunne egentligt godt tænke dig en elcykel.

Det er faktisk muligt at montere en elmotor på en almindelig herre og dame cykel, og dermed lave din cykel om til en elcykel.

Hvis du overvejer at sætte en elmotorcykel på din almindelige cykel, så er der selvfølgelig nogle ting, som du skal være opmærksom på, inden du går i gang.

Nedenfor giver vi dig en mere uddybende svar på, om man kan sætte el på en almindelig cykel, og hvordan man gør.

elmotorcykel

Zipforce One Elmotor til Cykel

Forvandl din helt almindelige cykel til en elcykel
kr 4499
  • fleksibel og bærbar elmotor, der monteres på cyklen
  • Zipforce er nem at samle
Populær

Kan man sætte el på en almindelig cykel?

Ja det kan man godt. Der findes kit, som man kan sætte på almindelige cykler, på mountainbikes, på tandemcykler eller på ladcykler.

Det gælder om at vælge et elcykel-kit, som passer godt til den cykel, som man har, og gerne vil montere elmotor på.

Rigtig mange af de elcykel-kit, som du kan finde på markedet, er sammensat af forskellige veludvalgte kvalitetsdele fra anerkendte producenter.

Når du skal vælge det rigtige elcykel-kit, er det som sagt allervigtigst, at du vælger et kit, som passer til din cykel.

Der er nogle brands, som har speciallavede kits til deres almindelige cykler, og er det tilfældet for det mærke, som din cykel er, så er det et oplagt valg.

På almindelige cykler og mountainbikes, har du mulighed for at vælge mellem nav- eller krankmotor.

Navmotoren indbygges i for- eller baghjulet, mens batteriet monteres på bagagebæreren eller på rammen, hvis der er mulighed for det.

Når du vælger at montere elmotoren på baghjulet, skal du være opmærksom på, at det ikke kan lade sig gøre hvis du har indvendige gear på din cykel.

Det er noget nemmere med forhjulet.

Hvis du vælger at sætte elmotoren i kranken, også kaldet centermotor, monterer du motoren direkte i kranken.

Her er der en mere direkte kraftoverførsel, når du træder i pedalerne, mens det tager lidt længere tid, hvis du monterer elmotoren på for- eller baghjul.

Ulempen ved at vælge en centermotor, når du skal eftermonterer den er, at du ofte vil være nødt til at undvære fodbremsen, og derfor skal vænne dig til at benytte håndbremsen.

Det er altså muligt at bruge flere motortyper, når man vil eftermontere en elmotor på sin almindelige cykel, sin ladcykel eller sin mountainbike.

På ladcyklerne monteres elmotoren oftest i kranken, men det kan på nogle modeller lade sig gøre at montere motoren på baghjulet.

Ved almindelige cykler og mountainbike kan alle motortyper være mulige, og det afhænger lidt af den individuelle cykel, eksempelvis i forhold til geartype. 

Hvad koster det at få el på en ladcykel?

De elmotorer, som passer til at montere på ladcykler, er oftest i den lidt dyrere ende af de monteringskit, man kan få, når man ønsker at eftermontere en elmotor på sin cykel.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan eftermontere en elmotor til en rimelig pris på din ladcykel

Selve elcykel-kittet har en pris, og hvis du ikke selv kan montere det, så skal du selvfølgelig også betale dig fra at få det monteret.

Du vil sagtens kunne få et elcykel-kit til din ladcykel til omkring 5000 kroner.

Særligt på en ladcykel, kan den ekstra hjælp fra en elmotor være en enorm hjælp.

En ladcykel er ofte ret tung, og hvis man har opbakning eller børn, som sidder på ladet, vil vægten jo blot være endnu større.

Når du vælger at lave en ladcykel om til en el-ladcykel, så bliver det lettere for dig at køre afsted på ladcyklen.

Du får hjælp til at trække cyklen fremad, når du træder i pedalerne, og netop derfor vælger mange at montere en elmotor på deres ladcykel.

Ladcykler er rigtig populære i byen, og det kan faktisk ofte være et vigtigt transportmiddel for folk, som cykler på ladcykler i byen.

Når du får en elmotor på, gør du oplevelsen nemmere, og det kan faktisk være et rigtig godt alternativ til en bil.

Når du bor i byen, er det ofte knap så lange afstande, du skal køre, og samtidig kan det være rigtig besværligt med parkering af en bil.

Det problem har du ikke på samme måde med en ladcykel, og når du monterer en elmotor på ladcyklen, bliver følelsen mindre hård, når du eksempelvis skal træde op ad bakke eller køre lidt længere.